Placi ceramice

×
Cele mai utilizate materiale pentru finisarea suprafetelor, alese pentru calitatile lor multiple, sunt placile de gresie si faianta, denumite generic Placi Ceramice.
Gresia si faianta sunt accesoriile care reusesc sa desavarseasca orice incapere si sa ofere casei un design personalizat. Avantajul principal al unei Placi Ceramice este acela ca va oferi pardoselei sau peretilor o nota distinctiva si eleganta pentru timp indelungat.

 

Scurta istorie a placilor ceramice

Inca din zorii civilizatiei umane, ceramica a evoluat, pas cu pas, de la cele mai simple obiecte din lut, pana la adevarate opere de arta, odata cu rafinarea simtului estetic al oamenilor. 
Primele Placi Ceramice au fost gasite de arheologi in asezari cu o vechime de peste 4000 de ani, in Estul Apropiat, unde arta ornamentarii acestora a fost ridicata la rang de perfectiune. 
Drumul prin istorie al ceramicii de decor a continuat pana in zilele noastre, definind epoci si stiluri, placile de Gresie, Faianta, Mozaic, elementele decorative fiind prezente in spatiile de locuit, in templele, palatele si catedralele lumii antice, medievale si  moderne.

 

De ce sa folosim Placi Ceramice?

  • Placile ceramice au o durabilitate foarte mare;
  • Sunt rezistente la umezeala;
  • Se curata foarte usor;
  • Se gasesc intr-o gama extrem de larga de culori, stiluri si dimensiuni - tehnologiile de ultima generatie permit realizarea unor placi ceramice de dimensiuni mari, care sunt din ce in ce mai recomandate de catre designeri;
  • In functie de compozitie si tehnologia de fabricatie, gresia poate  fi folosita folosita atat la interior, pentru pardoseli sau a peretii din baie, bucatarie, salon, cat si in exterior, pe balcon, terasa, curte sau parcare.

 

Cum aleg Placi Ceramice potrivite proiectului meu? 

Astazi, fie ca este vorba despre finisarea si decorarea locuintelor noi sau de redecorarea celor deja existente, a unor spatii comerciale, cladiri de birouri, hoteluri sau sali de expozitie, alegerea unor Placi Ceramice perfect integrate constituie unul dintre cei mai importanti pasi in definirea esteticii, personalitatii si functionalitatii cladirii.
Indiferent de care tip de Placi Ceramice vorbim - gresie, faianta, mozaic, decor, brau, fatada, treapta sau  alte elemente  - folosite la placare la interior sau la exterior, trebuie sa imbine armonios designul ales cu destinatia si  functionalitatea spatiilor respective. 
Culoarea, stilul, textura, dimensiunea, rezistenta, tehnologia de fabricare ale gresiei si faiantei sunt elemente cheie in alegerea lor, iar varietatea in care acestea se gasesc pe piata vor face din acest pas o calatorie fascinanta in lumea rafinata a placilor ceramice.
 
Venezia Showroom va fi ghidul tau in aceasta minunata calatorie!